vluggertjes

Inspiratie opdoen voor kunstproject Tsjernobyl tijdens de open dag van het CIBAP. Zij gaan ons helpen bij het project door een website te maken en het decor voor de expositie te bouwen.

02.02.2019

 

Drie dagen lang ondergedompeld geweest in de wereld van verhalen vertellen. Nu net weer terug in deze wereld. Een leerzame cursus die me rijker heeft gemaakt! Thank you, Raphael Rodan, Mezrab Storytelling School!

26.11.2018

 

Ik heb het boek Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg uitgelezen. Een aantal dingen over geweldloze communicatie wist ik al: dat je onderscheid maakt tussen een waarneming en een oordeel, dat je leert om te praten vanuit je eigen gevoelens en behoeftes, en dat je probeert om de behoeftes van de ander te achterhalen. Nieuw voor mij was dit: je kunt ook geweldloos boos zijn. En ergens voelde dat wel als een opluchting; want nooit meer kwaad zijn, ik kan het me bijna niet voorstellen! Dus: geweldloos je boosheid uiten. Dat doe je als volgt: 1) stop en haal adem, 2) herken je veroordelende gedachtes, 3) benoem je behoeftes en 4) uit je gevoelens en onvervulde behoeftes. Best pittig, om dit te bedenken en toe te passen in het heetst van de strijd. Maar absoluut de moeite waard om te oefenen!

09.11.2018

 

Halverwege het boek Geweldloze Communicatie. Mijn eigen gevoelens en behoeftes herkennen en uitdrukken, terwijl ik het echt bij mezelf houd, blijkt al best lastig. Nu ben ik toegekomen aan het deel dat gaat over het herkennen en terugkoppelen van de gevoelens van anderen. Oef… Best uitdagend. Ik ben benieuwd!

28.10.2018