Dans, godin, en omarm je demonen

Ik voel me goed de laatste tijd: krachtig, energiek, levenslustig en met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Eindelijk voel ik me zoals ik me wil voelen! Het lijkt erop dat ik korte metten heb gemaakt met de spoken uit het verleden.

Maar helaas: toen ik er het minst op bedacht was, overvielen ze me. Ik was totaal onvoorbereid en had de spoken niet zien aankomen. Meteen voelde ik me weer wankel, klein en onrustig. Weg waren mijn kalme kracht en mijn energieke levenslust. Angst en onrust deden hun intrede.

Ik kreeg het niet voor elkaar om op een ontspannen manier met mijn demonen om te gaan. Laat staan dat ik in staat was om te leren en te groeien van deze aanval. Het was zelfs zo erg dat ze mij af en toe helemaal overnamen. Dat was niet de bedoeling!

Maar, zoals alles, ook dit ging voorbij. De spoken werden rustiger en ik kon weer beter in contact komen met mijn krachtige kern. Dat was heel fijn, maar hiermee was het probleem niet opgelost. Want het bleef aan me knagen: waarom lukte het mij niet om vanuit zelfvertrouwen en rust met de spoken om te gaan?

Tijdens een meditatie bij een Sacred Cacao-ceremonie van Soulspirit zie ik het ineens voor me: mijn innerlijke godin staat in een prachtige, lichte ruimte. En aan de rand van de tempelvloer, tegen de muur, zitten twee harige wezentjes: dat zijn onmiskenbaar mijn demonen. Ze zitten daar open en bloot; niet verborgen, niet weggestopt in een hokje, maar gewoon duidelijk aanwezig, zonder een vorm van bedekking om zich heen. Terwijl zij daar zitten is de godin het centrum. Krachtig, sensueel en warm. Ze danst in mijn tempel, zonder de demonen te negeren.

Het is helder en klaar dat dit is wat mij te doen staat: ik moet niet langer denken dat ik mijn spoken weg kan jagen, op kan sluiten of kan negeren. Integendeel: ik moet hun aanwezigheid juist volledig accepteren, terwijl ik de ruimte geef aan de mijn godin. Wanneer ik dat doe, houd ik op met me verzetten tegen de spoken. En alleen wanneer ik mijn verzet, mijn strijd tegen hen opgeef, ben ik in staat om de rust te vinden die ik nodig heb. De rust van waaruit ik een aanval van de spoken kan ombuigen naar een moment van groei.

Ik kan niet wachten om dit inzicht in de praktijk te brengen en verheug me nu al op de volgende aanval! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.