Het lange, bochtige pad…

November 2010

Ik studeer af in de wijsbegeerte. De titel van mijn onderzoek is Transcending Animal Ethics. Ik vind het zo gaaf en zo belangrijk, dat ik verder wil met dit onderzoek en promotieonderzoek wil gaan doen. Maar helaas, mijn droombaan krijg ik niet, want ik kom niet door de sollicitatieprocedure in Groningen. Ik baal er vreselijk van!

Heel 2011

Ik vind geen plek om verder te gaan met mijn onderzoek. Maar ik blijf zoeken, en doe ondertussen seizoenswerk als gids in het bos voor basisschoolklassen.

Begin 2012

Ik zoek nog steeds, maar die AIO-plek vind ik maar niet. Hoe kan dat nou? Het frustreert me enorm. Dit onderzoek is van belang voor mensen! Het  is filosofisch onderzoek dat er toe doet! Niet dat ivoren-toren-gewauwel over een of andere dooie filosoof uit de middeleeuwen, of over de definitie van taal. Nee, dit is iets wat van belang is voor onze kijk op en onze omgang met de wereld.

Eind 2012

Ik gooi het over een andere boeg: ik ga mijn onderzoek niet theoretisch uitwerken, maar praktisch. Ik wil een plek opzetten waar mensen langs kunnen komen voor lezingen, informatie en inspiratie. Maar ik heb geen kapitaal en moet een manier verzinnen om geld te verdienen. Daarom word ik tekstschrijver: ik schrijf als zzp´er voor andere ondernemers.

Halverwege 2016

Het schiet niet op. Mijn schrijfbedrijf loopt wel, maar het gaat niet van harte. Het plan om een theehuis te beginnen heb ik opgegeven. Het schrijven voelt als aanmodderen. Bovendien mis ik iets: ik vind het wel leuk, maar… Ik heb er steeds minder zin in.

December 2016

Ik word uitgeroepen tot Business Mom van het jaar 2016. Deze verkiezing geeft me een enorme boost en maakt dat ik besluit om het anders te gaan doen. Vanaf nu wil ik het anders! Ik ga me er helemaal voor inzetten om de koers te varen waarbij ik helemaal gelukkig ben in mijn werk. Dus: óf het schrijven wordt een succes, óf ik houd ermee op.

Februari 2017

Dankzij gesprekken met andere mensen wordt het voor mezelf steeds duidelijker wat ik wil.

Juni 2017

Ik ben bij het Live your Purpose Event van The New Business Women.

September 2017

Deelname aan de Academy van The New Business Women.

November 2017

Ik heb veel geleerd de afgelopen drie maanden, veel nieuwe inzichten gekregen. Ik heb ook veel losgelaten; met name ideeën die ik had over wat ik wil doen. Ik voel steeds beter dat het begint met de vraag hoe je wilt zíjn. En van daaruit ga je bewegen. Jezelf steeds afvragend: wat is de volgende stap die ik kan zetten om mijn purpose te leven? Terwijl je steeds je visie voor de toekomst voor ogen houdt.

December 2017

En dan is ze er ineens: Zinnig Dier. Met als missie om mensen te inspireren, uit te nodigen, uit te dagen om de verbinding aan te gaan met andere dieren, de aarde en het universum. Hoe ik dat ga doen? Geen idee!

30 juni 2018

Ik zit op een kussen op de grond in een mooie tuin. Om mij heen een kring van andere mensen. Ze zitten en liggen op de grond, net als ik. We hebben net gegrilde bieten met gerookte walnotenpaté gegeten. De anderen luisteren. Ik vertel een verhaal. Over onze verbondenheid met de andere dieren. Dat we niet op zoek moeten naar argumenten om op een respectvolle manier om te gaan met die anderen, maar dat we vanuit ons hart leven en andere dieren als medereizigers op deze planeet zien.

Ik voel me enigszins gespannen en licht gejaagd; want hoe zullen ze mijn verhaal ontvangen? Tegelijkertijd voel ik me euforisch: ik heb een fantastische avond, ik geniet ervan, vind het super om dit verhaal te vertellen en om op deze manier op te treden. En realiseer me: dit is mijn werk! Dit is wat ik doe! WOW! Hoe gaaf is dat!!

Ondanks de spanning geniet ik intens van de avond. En als kers op de taart zijn de reacties naderhand zo positief en lovend, dat ik bijna uit elkaar barst van vreugde!

1 juli 2018

Ik word wakker en ik voel: mijn werkelijkheid heeft een zetje gehad. Mijn wereld is een klein beetje gekanteld. Alles zal vanaf nu net een beetje anders zijn dan eerst. Want ik weet hoe ik wil zijn, ik weet wat ik wil doen en het wordt gewaardeerd door andere mensen.Eindelijk: ik leef mijn purpose!

3 thoughts on “Het lange, bochtige pad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.